O značke

Dzama rum

VIDZAR COMPANY, DZAMA RHUM – Je rodinnou spoločnosťou, ktorá sa špecializuje na výrobu rumu od roku 1982. Značka rumov Dzama je dnes lídrom kvality ako aj predaja na Madagaskare. Tieto rumy sú vysoko oceňované, predovšetkým staré rumy a špeciálne vanilkový Vanilla Dzama rum, ktorý obsahuje prírodnú vanilku priamo z Madagaskaru, produkt, ktorý vám nevie nikto iný poskytnúť. Značka ponúka aj širšiu ponuku bielych a tmavých rumov.

Dzama Rumy

Aktuálny výber Dzama rumov na predaj

Dzama Rum Vanilla 10 ans 43 % 0,7 l Darčekové balenie

Dzama Vanilla 10 ans je rum z kategórie luxusných, archívnych, 10 ročný. Kultivovaný a starostlivo pripravený podľa Madagaskarskej tradície. Obsahuje celý strúčik vanilky pochádzajúcej z oblasti Madagaskaru. Po ochutnaní môžeme v ústach cítiť chuť po vanilke, ktorá mení chuť rumu na sladko. Tento rum odporúčame najmä milovníkom likérov.

Dzama Rum Ambré de Nosy Be Prestige 52 % 0,7 l

Dzama Ambré de Nosy Be Prestige je najznámejší rum na Madagaskare a patrí medzi vôbec prvé druhy rumov vyrábané vo firme Dzama, Madagaskar. Plná chuť, pri objeme 52%, symfónia vôní, ktorá sa tajomne a nenápadne odhaľuje pri každom vypitom dúšku.

Dzama Rum Cuvée Noire Prestige 40 % 0,7 l

Dzama Cuvée Noire Prestige je rum z kategórie luxusných, tmavých melasových rumov. Zreje v sudoch z amerického dubu po dobu troch rokov. Vôňa je silná a prenikavá s prevahou vanilky. Po prvotnom ochutnaní vás prekvapí hladká chuť, spoznáte kandizované pomaranče, kandizovaný zázvor, vanilku, s jemnými až skrytými podtónmi čerstvých citrusov a banánu.

Dzama Rum Cuvée Blanche Prestige 40 % 0,7 l

Dzama Cuvée Blanche Prestige je rum z kategórie luxusných bielych rumov. Najprv Vás osloví vôňa citrusov, veľmi vábna, potom muškátový oriešok, vanilka, okvetné lístky ruží a pivonka. Okrúhly a sladký v ústach, kde nájdeme vyrovnané vône s vyrovnanou chuťou.

HISTÓRIA RUMU

Je známe, že rum sa vyrába z cukrovej trstiny, rastliny pôvodne pochádzajúcej z Ázie, ktorá neskôr zdomácnela predovšetkým v Karibiku a Latinskej Amerike. Postupne sa jej spracovávanie rozrástlo a rum sa stal tretím najobľúbenejším destilátom na svete.

Tejto rastline sa darí v tropickom, teplom a vlhkom podnebí. Niet sa čo čudovať, že začala byť pestovaná i ďaleko od pôvodných oblastí svojho výskytu. Práve na Madagaskare predstavuje 15-20% poľnohospodárskej produkcie. Trstinové rafinérie sú tu štátnymi podnikmi a štát má na destiláciu sirupu, ktorý z cukrovej trstiny vzniká, monopol. Destilácia prebieha neďaleko plantáží, na ktorých vďaka rôznym prírodným podmienkam vznikajú šťavy rôznych chutí. Umenie destilácie je teda v schopnosti zvýrazniť arómu tohto čistého alkoholu pridávaním, uberaním a zrením. V 19. storočí s nárastom obľúbenosti whisky a bourbonu, začala sláva rumu postupne klesať. No v súčasnosti patrí rum opäť medzi najobľúbenejšie a najpoužívanejšie destiláty.

VÝROBA RUMU

Základnou surovinou rumu je cukrová trstina a melasa. Melasa je sladká a lepkavá usadenina z rozdrvenej a zohriatej cukrovej trstiny, ktorá sa zberá tradične sekaním mačetami.

Čerstvé rastliny sa musia opracovať počas jedného dňa. Vzniknutý medziprodukt sa povarí a vznikne cukor a spomínaná melasa.

Druhý raz povarená melasa sa zmieša s vodou a kvasnicami. Dĺžka kvasenia závisí od druhu rumu, ktorý sa vyrába. Ľahké rumy kvasia najkratšie (približne jeden deň) a ťažké rumy najdlhšie (i mesiac).

Spôsob destilácie závisí najmä od kategórie rumu. Všetky rumy zrejú v drevených sudoch, čo dodáva predtým číremu destilátu neopakovateľne typické zafarbenie. V súčasnosti sa pravý rum vyrába vo všetkých krajinách, kde sa pestuje cukrová trstina – Madagaskar, Karibik, Španielsko, Brazília a podobne.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Dzama rumy
Author Rating
51star1star1star1star1star
Product Name
Dzama rum
Price
EUR 23,90
Product Availability
Available in Stock